Södra Kyrkogatan 4, Bruksgatan 2-10, Södra Strandgatan 1-3

Unionen 16
Byggnadsår: 1971-72, om-/tillbyggnad 2000
Arkitekt: Filip Lundgrens Arkitektkontor, FFNS i Helsingborg (2000)

Fastigheten uppfördes i början av 1970-talet åt Televerket. 2001 byggdes huset om och studentbostäder byggdes ovanpå parkeringshuset, och kontor och butiker i bottenvåning.
www.studentbostadunionen.se
www.phusetunionen.se

Bruksgatan 14 / Möllegränden 5-7

Fastighetsbeteckning: Unionen 26
Byggnadsår: 1861-62 (2-vån. del),
1929 (1-vån. del)
Arkitekt: Okänd samt Arnold Salomon-Sörensen

Byggnad  i två våningar mot Bruksgatan, och en våning mot Möllegränden. Fastigheten har en s.k. tredimensionell fastighetsreglering där butiksytorna i bottenplan tillhör Unionen 26, och ovanpåliggande lägenheter är egen fastighet i bostadrättsform.

Hjälmshultsgatan 6-8

Borret 17

Så sent som under 2000-talets första år fanns här verkstadsindustrin  i kvarteret. Dessa byggnader revs sedan för att ge plats åt ett hyreshuskomplex med över 100 lägenheter. Byggnaderna är fem våningar höga och är byggda i vinklar som omsluter en öppen gård. Husen ritades av KB Arkitektlaget Skåne och byggherren var Peab Sverige AB. Byggnaden har höga arkitektoniska kvalitéer.

Carl Krooks Gata 16

Kvarteret Metropol
Byggnadsår: 2015
Arkitekt: Midroc Helsingborg
Byggherre Allbygg i Höganäs

Metropol är det nya kvarteret i centrala Helsingborg, bara ett stenkast från Öresund och det område som kommer att utgöra H+. Det centrala läget betyder att avståndet till allmänna kommunikationer är kort. Metropol blir ett levande kvarter med hyresgäster såsom Radisson Blu Metropol hotel, World Trade Center samt parkeringsplatser i fastigheten.

 

Järnvägsgatan 43-57

Kvarteret Scala 1 och 3
Byggnadsår: 2016
Arkitekt: Horisont Arkitekter

Byggnaden är belägen på Söder i Helsingborg, på ett profilstarkt läge längs med Järnvägsgatan, med utsikt över Öresund, och med ett par hundra meter till Helsingborgs Centralstation ”Knutpunkten”. Fastigheten inrymmer 9752 kvm kontor, butikslokaler, lägenheter och p-platser. Byggnaden är miljöcertifierad enligt Miljöbyggnad.