Västervik

Gertrudsviks Sjöstad

Gertrudsviks Sjöstad är en ny, expansiv stadsdel i Västervik med havet och skogen inpå knuten. Under många år på 1900‑talet rymde park­området ett stort sjukhus. När de sista patienterna flyttade ut påbörjades omvandlingen och Executive Property äger i dag hela det 1,2 miljoner kvadrat­meter stora området. Flera av de gamla sjukhus­byggnaderna har varsamt byggts om till topp­moderna bostads­rätter och det finns numera allt från lägenheter med tillgång till pool, spa och soldäck till nyproducerade parhus och villor.

Lokaler
Lägenheter

Fastigheter och företag

I sluttningen ner mot Gamlebyviken finns ett hundratal vackert belägna tomter på mellan 900 och 1 200 kvadrat­meter och några ligger endast ett tjugotal meter från stranden. Hela området är detalj­­planlagt för permanent­­bostäder, vilket gör start­sträckan kort för den som vill bygga hus.

Gertrudsviks Sjöstad är också en blomstrande företags­park med flera stora arbets­givare. Målsättningen är att bli en av Sveriges mest kompletta företags­parker. Förskolor, restauranger och en veterinär­station­ är bara ett axplock av den service som finns i området.

I dag bor en blandning av människor i Gertrudsvik. Ung­domar, barn­familjer och pensionärer skapar tillsamm­ans en stadsdel full av liv och rörelse.

Gertrudsviks Sjöstad

Om området

I Gertrudsvik är möjligheterna till sport- och friluftsliv närmast oändliga. Tjustleden finns bara en kvarts prome­nad bort. På vintern kan man snöra på sig skridskorna för en tur på sjön Maren eller ge sig ut på längdskidor.

För alla boende finns båtplatser att hyra, och vid Mars­bäcken går det att hyra kanoter. Glittrande vatten, frodig grönska och djupa skogar finns alltså ett stenkast bort. Dessutom är det nära tillgång till allt staden har att erbjuda. En gång- och cykelväg längs vattnet tar dig hela vägen in till Västerviks centrum och knappt fem minuter bilfärd bort ligger Ljunghedens handels­centrum med många butiker.

Förvaltare

För alla frågor som gäller förvaltning av fastigheten, kontakta:

Tel: 042-490 13 15
E-post: hamnplan@exeprop.se

Uthyrare

För frågor gällande uthyrning av fastigheten, kontakta:

Tel: 042-490 13 15
E-post: hamnplan@exeprop.se

Hemsida

Vill du veta mer om Gertrudsviks Sjöstad? Besök områdets egna hemsida där du kan läsa mer om jobb och skola, se intervjuer med boende och företagsägare samt kontakta Gertrudsvik Fastighets AB om du är intresserad på att flytta.

Besök hemsida

Hyr av oss

Söker du en ny lägenhet med bra läge? Eller vill du hyra kontor för ditt företag? Letar du efter en lämplig butiks­lokal som har strategiskt läge? Eller är du student och letar efter att bra och modernt boende i city? Läs mer om hur du gör en intresseanmälan.

Intresseanmälan

Executive Property Europe AB är ett fastighetsbolag med fokus på kommersiella fastigheter i A+ lägen i främst Öresundsregionen.

Kontakta oss

Executive Property Europe AB
Hamnplanen 24
263 61 VIKEN
SWEDEN

Tel: 042-490 13 00
E-post:

Copyright © 2023 Executive Property