Kontorslokaler i Malmö

Ångbåtsbron

Ångbåtsbron 1, Malmö

Fastigheten Ångbåtsbron, som uppfördes på 1930-talet och då var känd under namnet Smörkontrollen, är en av Malmös mest synliga bygg­nader – ett land­märke med både historia och en spännande framtid i sikte.

Jessica Andersson

Uthyrningsansvarig
Tel: 042-490 13 10
E-post: ja@exeprop.se

Intresseanmälan

Hyr kontor i Ångbåtsbron i Malmö

Nu finns det en unik möjlighet att hyra exklusiva kontorslokaler i Ångbåtsbron. I fastigheten som en gång var den ikoniska ”Smörkontrollen” möter en industriell dåtid framtiden som en modern kontorsbyggnad. Redan i entrén möts du av den banbrytande arkitekturen, skapad av arkitekten Lars Karud som år 2000 tilldelades Malmö stads stadsbyggnadspris för hans arbete med ombyggnationen.

I Ångbåtsbron finns det 9000 kvm kontorsyta uppdelat på åtta våningar och samtliga våningar bjuder på en slående utsikt över havet och Malmö. Här hittar du ljusa och flexibla kontorsutrymmen som erbjuder inspirerande arbetsmiljöer och bra faciliteteter.

Upptäck stora och små mötesrum för kreativa möten, lounger, matplatser och härliga terrasser att inhämta frisk havsluft och nya krafter på. Oavsett hur du arbetar i dag finns här stora möjligheter att utforma den optimala arbetsplatsen för ditt företag.

Ångbåtsbrons läge på kajstråket som binder ihop Nyhamnen med centrala Malmö kan inte beskrivas som något annat än oslagbart. Det är en rofylld plats med havet som granne på en otroligt strategisk punkt ett stenkast från centrum, Malmö C och utvecklingsområden som står inför stora och spännande förändringar.

Smörkontrollen - ett stycke svensk historia

Ångbåtsbron, förr känt som Smörkontrollen, byggdes under 1930-talet för att bemöta behovet av ett kontrollorgan för mejeriprodukter. Redan under 1800-talet hade den svenska smörimporten gradvis försvunnit och istället började vi exportera smör, som ett resultat av en effektivisering och utbyggnad av den svenska mejerinäringen. Därmed uppstod också behovet att kvalitetssäkra mejeriprodukterna innan utskeppning. I början utfördes det arbetet i lånade lokaler men år 1933 stod Smörkontrollen färdig för användning. Arkitekt var Nils August Blanck och fastigheten användes primärt för smörkontroll ända fram till 1991, då det svenska jordbruket avreglerades och kontrollsystemet upphörde. Fastigheten byggdes om och till år 1999 och fick då den imponerande arkitektur som den har än i dag. I dag är det en av Malmös mest synliga byggnader, något att ta sikte på under promenaden.

Mer information

Smörkontrollen byggdes om och renoverades under år 1999, och i samband med det fick huset ytterligare fem våningar. I dag är fastigheten en modern och renodlad kontorsfastighet med exklusiva lokaler, med en arkitektur som sticker ut hakan och imponerar. Utsikten härifrån är slående och läget likaså. Omgiven av det rogivande havet, närheten till centrum och kommunikationer och flera centrala utvecklingsområden, är Ångbåtsbron ett landmärke mitt i händelsernas centrum.

Fastighetens centrala placering möjliggör sammankopplingen av utvecklingsområdena Västra Hamnen, Dockan, Nyhamnen och Frihamnen med det centrala Malmö. Här finns det dessutom gott om parkeringsplatser och för pendlande anställda och besökande kunder är det bara sju minuters promenad till Malmö C.

Flera innovativa företag och organisationer har redan upptäckt Ångbåtsbrons alla fördelar. Här finns till exempel ett av Sveriges ledande kunskapsföretag, ett mångfaldigt prisbelönt skånskt vodka- och gindestilleri och Sydsvenska Handelskammaren med sina återkommande spännande evenemang för företagare som vill hålla sig ajour.

Se lediga lokaler

Intresseanmälan

Intresseanmälan Ångbåtsbron
Personuppgifter
NYHAMNEN

Stadsdelen som vibrerar av framtidsplaner

Nyhamnen är ett av Malmös mest spännande områden. Med en rik historia och stora framtidsplaner är det ett av stadens främsta utvecklingsområden, här kommer det att hända mycket under de kommande 20 åren. En ny hållbar stadsdel ska växa fram, med uppemot 6000 nya bostäder och 13 000 arbetsplatser bestående av handel, service, förskolor och skolor. Målet är en grön och havsnära, urban stadsdel där människor vill arbeta, leva och bo, vilket över tid kommer att göra Ångbåtsbrons läge ännu mer attraktivt. Nyhamnen binds samman med övriga delar av centrum via gång- och cykelbroar över bangården. På sikt ger det direktåtkomst till perrongerna och förbindelser med resten av regionen och till kontinenten. I närområdet finns det redan en mängd företag inom bland annat IT, media och transport.

Karta och närområde

Se på Google Maps

Parkering

Förutom att det finns parkeringsplatser att hyra av Executive Property, erbjuder vi också besöks- och kundparkering i anslutning till fastigheten. Det finns givetvis andra parkeringsmöjligheter i området.

Koggarna (2 min)
930.-/månad (rörlig plats)
200:-/dygn
30:-/timme
Avgift alla dagar 00-24

Svävarterminalen (1 min)
930:-/månad (rörlig)

P-hus Öresund (5 min)
Parkering dygnet runt
1 060:-/månad

Skeppsbron (6 min)
170:-/dygn
33:-/timme
Avgift alla dagar 00-24

Sjöormen mark (6 min)
990:-/månad (fast)

Sjöormen p-däck (6 min)
850:-/månad (rörlig)
27:-/timme
Avgift alla dagar 00-24

Sjöormen garage (6 min)
850:-/månad (fast)

P-huset Trelleborg (7 min)
Finns laddplatser, behöver app/kort via E.ON.
1 200:-/månad (rörlig)
220:-/dygn
30:-/timme
Mån-sön 06.30-21.00

Dockan Telia (7 min)
180:-/dygn
25:-/timme Mån-fre 07.00-18.00
8:-/timme övrig tid

Orkanen parkeringshus (7 min)
Finns laddplatser
Öppet:
Mån-fre 06.30-22.00.
Lör-sön 08.00-16.00

Dockan, Skrovet 7 (8 min)
180:-/dygn
27:-/timme Mån-fre 07.00-18.00
10:-/timme övrig tid

P-huset Dockan (9 min)
Finns laddplatser, behöver app/kort via E.ON
27:-/timme Mån-fre 07.00-18.00
10:-/timme övrig tid
Öppet Mån-fre 06.00-18.00
Avgift alla dagar 00-24

Lunchrestauranger

4 minuter till Lokal 17
Blandad husmanskost, veckans meny

5 minuter till Kasai in the sky
Japanskt

6 minuter till Salads and smoothies

8 minuter till Frankful
Butik och restaurang för den som är vegan

9 minuter till Holy Greens
Sallader

11 minuter till Laziza Dockan
Libanesisk lunchbuffé

13 minuters promenad till Malmö saluhall
En rad olika serveringar

Möjligheter för AW

4 minuter till Lokal 17
Möjlighet till privat AW eller kundaktivitet

5 minuter till Kasai in the sky
Ligger på 14:e våningen i Studiohuset vilket ger en vacker utsikt, terrass, stora fönster

14 minuter till Lilla Torg
Bjuder på många restauranger/barer för AW

Promenadavstånd

15 minuter till Malmö Harbour lookout som bjuder på en trevlig liten promenad längs Dockan. Där ute kan man sätta sig och slappna av på en bänk och t.ex. äta lunch och titta ut över havet.

17 minuter österut – Hamnparken

17 minuter söderut – Kungsparken

20 minuter västerut – Varvsparken

23 minuter söderut – Malmö slott och Slottsparken

24 minuter västerut – Daniaparken

25 minuter västerut – Strandpromenaden och Västra hamnen

27 minuter västerut – Scaniabadet

Gym i närheten

6 minuter till Nordic Wellness

7 minuter till Fitness24Seven

12 minuter till Sats

Bekvämligheter

Ikon parkering
Besöks- och kundparkering
Cykelrum
Elbilsplatser
Fiberanslutning
Garage (kall)
Kök/pentry
Konferens
Omklädningsrum/sportdepå
Mötesrum
WC
Serverrum
Telefonbås
Jessica Andersson

För intresse om fastighetens lokaler, kontakta Jessica Andersson.

Alla bilder

Fakta och information

Totala uthyrningsbara ytor

Kontor vån 2 på 1668 m2
Kontor vån 4 på 794 m2
Kontor vån 4 på 370 m2
Kontor vån 4 på 332 m2
Kontor vån 5 på 723 m2

Ytbeskrivning

Kom gärna med egna önskemål och tankar kring hur ni vill att er kontorslokal ska utformas. Det finns fasta placeringar och nödvändiga byggnationer att ta hänsyn till men vi är i övrigt flexibla till anpassning av utrymmet.

Utförande

FASTIGHETSBETECKNING: Kv Smörkontrollen
BYGGÅR: 1930
RENOVERINGSÅR: 1999

Teknisk information

UPPVÄRMNING: Fjärrvärme
VENTILATION: FTX
HISS: Ja
MILJÖCERTIFIERING: BREEAM in Use
Den här certifieringen är världens mest använda. Breeam in Use används för befintliga och nybyggda kommersiella byggnader. 2013 kom en svensk version som utgår från svensk lagstiftning, svenska metoder och arbetssätt. Breeam in Use är en heltäckande certifiering med många indikatorer. Här görs bedömningar inom projektledning, energianvändning, inomhusklimat, vattenhushållning, avfallshantering, markanvändning, påverkan på närmiljön, byggmaterial och föroreningar samt byggnadens läge i förhållande till allmänna kommunikationsmedel.

Omgivning

FÖRETAG I NÄRHETEN: NE – Nationalencyklopedin, Kährs Group, KNIGHTEC, Fyrklövern, IMP, Stabenfeldt, Purity Gin/Vodka och Sydsvenska Handelskammaren m fl
PARKERINGSMÖJLIGHETER/GARAGE: Det finns gott om parkeringsplatser i anslutning till fastigheten. Det finns även laddstolpar för er som kör elbil.
SKYLTLÄGE: Vill ditt företag synas med en större skylt på en av våra fasader löser vi givetvis detta. Alternativt kan ditt företagsnamn synas vid respektive entré, både inomhus och utomhus.

Kommunikationer

Sex minuters gångpromenad från Ångbåtsbron ligger Malmö Centralstation med kommunikationer till såväl hela Skåne som till Danmark och vidare ut på kontinenten. Flera busslinjer passerar nära Ångbåtsbron; – Busslinje 150 (Vellinge-Klågerup – Busslinje 172 (till Genarp) – Stadsbuss 4 (Bunkeflostrand-Segevång) – Stadsbuss 7 (Malmö Ön-Svågertorp) – Stadsbuss 8 (Hyllie-Lindängen)

Alla fastigheter i Malmö

Executive Property Europe AB är ett fastighetsbolag med fokus på kommersiella fastigheter i A+ lägen i främst Öresundsregionen.

Kontakta oss

Executive Property Europe AB
Hamnplanen 24
263 61 VIKEN
SWEDEN

Tel: 042-490 13 00
E-post:

Copyright © 2023 Executive Property